Haber

Denizli Seçim İzleme Platformu çalışmalarını açıkladı

DenizliSeçim İzleme Platformu Dönem Sözcüsü Hazal Ertemur, “Seçim izleme faaliyeti olarak öncelikle merkez ilçemizdeki her okula en az bir avukat ve en az bir platform gönüllü destekçisi görevlendirdik. Talep eden avukat meslektaşlarımızla iş birliği ve koordinasyon oluşturduk. çatışmalar, birikmiş işler veya eksiklikler olmayacak şekilde çalışmak.

DenizliTürkiye’de seçim güvenliği için sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Denizli Seçim İzleme Platformu dönem sözcüsü Hazal Ertemur, seçim günü yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“HER OKULDA EN AZ BİR AVUKAT OLACAK”

Hazal Ertemur dedi ki:

“Kasım ayından itibaren bazı avukat arkadaşlarımızla Denizli’de seçim güvenliği konusunda çalışmak istedik. Tüm siyasi partilerden bağımsız bir üst kuruluş olarak Denizli Seçim İzleme Platformu’nu kurmak istedik. Kasım ayında yaptığımız toplantılar sonucunda Denizli Seçim İzleme Platformu olarak Denizli’de seçimlere katılmak isteyen oda, birlik, dernek ve vatandaşlarımıza, sandık başına taşınabilen gruplarımızla destek olmayı planlıyoruz. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri veya seçim takip uyum merkezimiz ile öncelikle merkez ilçemizdeki her okula en az bir avukat ve en az bir platform gönüllü destekçisi atadık. platformumuza başvuranların yanı sıra Oy ve Ötesi, Türkiye Gönüllüleri veya siyasi partilerde çalışmak isteyen avukat meslektaşlarımız işbirliği ve koordinasyon içinde. böylece çatışmalar, yığılmalar veya eksiklikler oluşmaz.

“SKM’DE 7/24 AÇIK İLAN HATTI VAR”

Daha sonra bir seçim uyum merkezi oluşturduk. O gün Seçim Uyum Merkezi’nde (SKM) koordinatör olarak çalışıyor olacağım. Okullarda, ilçelerde ya da daha ücra köşelerde bulunan sandık başlarında yaşanan sorunlarla ilgili mobil ekiplerimizi yönlendirerek ihbar ve destek hattımıza ulaşarak sorunları çözmeye çalışacağız. Burada belirtmek isteriz ki Denizli’de seçim güvenliği çok değerlidir. Bunda birden fazla kuruluş koordinasyon halinde çalışmaktadır. Sandıkta bir sorun olması durumunda Seçim İzleme Platformumuza ve bu tür kuruluşlara doğrudan başvurabilirsiniz. SKM’de 7/24 bildirim sınırımız olacaktır. O gün orada misyon sahibi avukat arkadaşlarımız olacak. Aramalar biriktikçe bağlantı kilitlenebileceği için doğal bir akut durum olmadıkça önceliğimiz bildirim yoluyla ulaşılmalıdır. Kontak kilitli olsa bile analiz üretemiyoruz. Bizimle iletişime geçildiğinde öncelikle telefonda görevli meslektaşımız sorunların analizi için bir yol haritası önerecektir. Bu konuda yetersiz kalması durumunda taşınır gruplarımızı doğrudan oraya yönlendirerek ilgili tutanak, şikayet ve itiraz yöntemlerinin orada görevli avukat arkadaşlarımızla birlikte kullanılmasını sağlayacağız. Bu şekilde uygun bir program düşündük. Umarım desteğinizi verirsiniz. Sandık iradesinin doğrudan sonuçlara yansımasını temenni ederim.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

bozcaadahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu