Haber

Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor.

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: AZİZ METİN TURAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı Ankara’da coşkuyla kutlanıyor. Anıtkabir’i çocuğu ve eşiyle birlikte ziyaret eden bir vatandaş, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran borcumuz var. Çok şükür o gün o mücadeleyi verdiler, bugün biz de Türkiye’nin verdiği vatandaşlık haklarını alabildik. Cumhuriyet ve ayrıcalıksız bir toplumda yaşama hakkı.” “Bunlar çok değerli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da o nedenle getirdik” dedi. Efe Can isimli bir diğer vatandaş ise, “Biz her zaman onun izindeyiz, onun yolundan ayrılmayacağız. Ben bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, söz veriyorum o da onun yolundan ayrılmayacaktır. “

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı Ankara’da coşkuyla kutlanıyor. Saat 11’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yetkililerinin katıldığı resmi törenin ardından Anıtkabir ziyarete açıldı.

Anıtkabir’i ziyaret eden 87 yaşındaki Günay Arpınar, “Buraya gelebildiğim için çok mutluyum. Aslında İstanbul’da yaşıyorum ama kızımla birlikte Amerika’ya misafir olmuştum. Şimdi onunla buradayım. ve torunlarım. Bu günü gördüğüm için çok mutluyum.” Arpınar’ın kızı doktor Esra Hatipoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde genel cerrah eğitimi aldım ve 2004 yılında Amerika’ya göç ettim ama Türk kimliğimden ve mesleğimden vazgeçmedim. Bugün annemi ve iki çocuğumu getirdim. Cumhuriyeti kutlamak için Ankara’ya dönüyoruz.” “Getirdim. Sadece hafta sonu için geldik. Bu heyecanı hep birlikte yaşamaktan çok mutluyuz” dedi.

Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar duygularını ANKA’ya şöyle anlattı:

“Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran borcumuz var. O gün o çabayı göstermeleri yeter ki, bugün Cumhuriyetin verdiği vatandaşlık haklarını, ayrıcalıksız bir yaşam hakkını elde edebildik. Bunlar çok değerli, çok değerli şeyler. Biz de oğlumuzu çok sevdik.” “Bugün anlamayabilir ama biz onu hayatımız boyunca eğitmeye ve elimizden geldiğince bu bilinci ona aşılamaya çalışacağız. Büyüdükçe Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının değerini ve önemini anlayacaktır. kollarında.”

Anıtkabir’i ziyaret eden bir çocuk: “Yaşasın Cumhuriyet, biz Cumhuriyetimizi çok seviyoruz. Herkes Cumhuriyet için çalışıyor.”

Başka bir çocuk: “Milleti kurtardığınız için teşekkür ederiz, ona minnettarız.”

25 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Çeçen olduğunu belirten bir kadın, “Atam’ı çok seviyorum. Ona hayranım, yaptıklarına hayranım. Elinde çok az şey vardı ama büyük işler başardı. İnsan sanki bu dünyadan değilmiş gibi, çok canlıdır.” “Onu harika bir insan olarak görüyorum. Onu özellikle bu zamanlarda çok özlüyorum.”

Arkadaşıyla birlikte gelen Deniz isimli vatandaş, “Çok memnunuz. Herkesi böyle bir arada görmek tüylerimizi diken diken eden bir durum.”

“DÜNYANIN EN BÜYÜK BAŞKANINA SAHİBİZ”

İlknur Sevgim, büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bugün çok büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Ben gerçek bir Atatürk kızıyım. Atatürk’ün unsurlarını, inkılâplarını takip ediyorum. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük, en harika liderine sahibiz. Bu yüzden.” Çok mutluyum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz.” “Üçüncü yılını yurt içi ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz. Birlikte nice yüzyıllara birlikte nice yıllara kavuşmayı diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet.”

“TÜRK MİLLETİNİN BİR GENÇİ OLARAK ONLARIN YOLLARINDAN ÇIKMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Efe Can: “Cumhuriyeti bize emanet etti. Kendisine sonsuz teşekkür ederiz. Ben zaten onun adını kalbime kazıyarak minnettarlığımı göstermiş oldum. Biz her zaman onun izindeyiz, onun yolundan ayrılmayacağız. Ben Türksem eğer. Genç adam, Türk milletinin genç adamı, söz veriyorum onun yolundan ayrılmayacağım.”

“Bugün büyük bir gün ve bunu herkes yaşayamaz. Bütün dünya Türkiye’nin gücünü görsün. Atatürk’ün gücünü görsünler ve korksunlar, sahip çıksınlar.”

“Çok memnun oldum, gurur duydum. Atatürk’ün çocukları olarak nice asırlar diyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

“Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarım. Bu günü onlara borçluyuz. Adım Barış ise adım Barış onun sayesindedir.”

İstanbul’dan gelen ve sabah saat 7’den beri beklediklerini belirten Barış Pek, “Bize bu 100’üncü yılı yaşattığı için Ata’mıza çok minnettarız.”

toroslar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu