Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İlk Uzay Yolcularını Açıkladı

TEKNOFEST 2023’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcusunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin insanlığı için ilk uzay görevine çıkacak olan arkadaşımız, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan kardeşimiz Alper Gezeravcı ve yedek olarak seçilen Tua Cihangir Atasever kardeşimiz” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında Milli Uzay Programı kapsamında uzaya gönderilecek Türk vatandaşı bugün belli oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzay yolcularını kamuoyuyla paylaştı.

2023’ÜN SON ÇEYREĞİ İÇİN PLANLANMIŞTIR

2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilecek uzay yolculuğuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mayıs ayında başlattığımız süreçte 1 birincil ve 1 yedek olmak üzere 2 uzay yolcusu belirledik. Öncelikle uzay yolcusu olmak için başvuran binlerce vatandaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Binlerce talip arasından uzay gezgini olmaya hak kazanan arkadaşlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye insanlığı için ilk uzay görevine çıkacak olan arkadaşımız, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Bu görevde uzay gezginimiz, ülkemizin değerli üniversiteleri ve araştırma kurulları tarafından hazırlanan 13 farklı deneyi gerçekleştirecek. Yedek adayımız ayrıca yörünge altı uçuş gerçekleştirecek ve eğitimini pekiştirecektir. Uzay gezginimizin buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanmıştır. Türkiye’nin gücünün ve kararlılığının simgesi olacak bayrağımızı uzayda gururla taşıyacak uzay yolcularımızı tanımanın zamanı geldi.”

İKİ TÜRK UZAY GEZGİSİ

Tanıtım filminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ismi sahneye çıkardı. Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek olan kardeşimiz Alper Gezeravcı, Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilottur. Yedek olarak seçilen Tua Cihangir Atasever kardeşimiz ROKETSAN’da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisidir. Her iki kardeşimizin de görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerinden hiç şüphem yok. Başarılar için Rabbimden niyaz ediyorum.” TEKNOFEST’te uzay yolcusu aileleri de sahne aldı.

maltepe-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu