Ekonomi

Çinli Şirketler Kırgızistan’da Hidroelektrik Santralleri Kuracak

Çinli şirketler, Kırgızistan’ın güneyindeki Celalabad Bölgesi’nde baraj ve 1160 megavatlık hidroelektrik santralleri inşa edecek.

Hükümet Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Çolpon-Ata şehrinde düzenlenen Issyk Kul-2023 6. Ülkeler Arası Ekonomik Forumu kapsamında hidroelektrik santralinin inşasına yönelik yatırım anlaşmasının imzalandığı bildirildi. .

Açıklamada, “Narın Nehri üzerinde toplam kapasitesi 1160 megavat olan baraj ve 4 ayrı hidroelektrik santrali yapılacak. Yatırımların toplam maliyetinin 2,4-3 milyar ABD doları olacağı tahmin ediliyor. 2030 yılına kadar uygulanmaya başlandı.” kelime kullanıldı.

China’s Power China Northwest Engineering Corporation Ltd, Green Gold Energy (GGE) ve China Railway 20th Bureau Group Co Ltd şirketlerinden oluşan bir konsorsiyumun yatırım yapacağı kaydedildi.

Enerji sektöründe olağanüstü hal ilan edildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Caparov, 1 Ağustos 2023 ile 31 Aralık 2026 tarihleri ​​arasındaki elektrik kesintilerinde uygulanmak üzere 24 Temmuz’da olağanüstü hal ilan etti.

Enerji Bakanlığı’na, tek kaynaktan mal, iş ve hizmet satın alma izni ile olağanüstü hal nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına uygun arazi belirleme ve tahsis hakkı verildi.

akhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu