Haber

Balıkesir’de otomobil parçası satma vaadiyle dolandırıcılıktan 5 zanlı tutuklandı

Balıkesir’de internet üzerinden iletişim kurdukları kişileri otomobil parçası satma vaadiyle dolandırarak aralarında depremzedelerin de bulunduğu mağdurlardan 1 milyon liralık haksız gelir elde ettikleri tespit edilen 6 zanlıdan 5’i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’in Erdek ilçesinde sosyal medya platformlarında başka kişilerin adına uydurulmuş hesaplar açan hata örgütü üyelerinin buradan araç segmentlerinin satışına ilişkin reklamlar verdiği, dikkat çekmek için piyasa değerinden daha düşük bir fiyatla gösterip, hata örgütü üyeleri iletişim numaralarını arayan vatandaşlara Ankara ilinde esnaf olduklarını söylediler. olarak tanıtıldı.

Vatandaşları satın almak istedikleri eser için fatura kesmeleri gerektiğine, işi hızlı bir şekilde kargoya vereceklerine, kargo takip numarası ve ürünün paketli halinin fotoğrafını göndereceklerine ikna eden zanlılar, Whatsapp üzerinden çalışan ekip, para yatırıldıktan sonra vatandaşların kendilerine bir daha ulaşamaması için zanlıların verdikleri hesap numaralarına para yatırmasını sağladı. Telefon numaralarını bloke ettikleri öğrenildi.

Bu sayede Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında depremzedelerin de bulunduğu 250 kişiden 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlenen kabahat örgütü üyelerini yakalamaya başladı.

Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığı Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü’nün takviyesiyle harekete geçen polis ekipleri, adreslerine düzenlediği operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 6 zanlıyı gözaltına aldı. adres.

Zanlılardan 5’inin sevk edildikleri isimle yetkililerce tutuklandığı, bir zanlının ise denetim şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu