Haber

Bakan Tekin’den Meslektaşlarına Yeni Akademik Yıl Mektubu

Bakan Tekin’den Meslektaşlarına Yeni Akademik Yıl Mektubu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yazdığı mektupta öğretmenlere başarılar diledi.

Öğretmenlere kısa bir açıklama gönderen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Değerli Meslektaşım, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü ülkemize taşıyacak olan siz değerli öğretmenlerimiz için duygu ve düşüncelerimi anlatan mektubu sizlerle paylaşıyorum. “Türkiye Yüzyılı”. sözlerini kullandı.

Bakan Tekin mektubunda şunları söyledi:

“Değerli Meslektaşlarım, hepinizi canı gönülden selamlıyorum. Sizler, Türkiye’nin müreffeh geleceğini inşa eden kutsal profesyoneller. Kültürünün, görgüsünün ve becerilerinin her alanında eğitim alan çocuklarımızın büyüyüp kendi dünyalarını kurarken yaşadıkları maceralarda şüphesiz en çok siz hatırlanacaksınız. Yarını bugünden inşa etmenin kozmik gerçekliğinde, nesilleri her bakımdan çağımızın kurallarına göre hazırlamak, biz eğitimcilerin çabalarıyla ortaya çıkacaktır. Çocuklarımızın sadece zihinleri değil; Yüreklere dokunan her öğretmen, yepyeni bir dünya kuracak, hatırlanmaya değer anıların en kutsal, en hüzünlü yerlerinde yerini alacaktır.

Sağlıklı Beslenme Kutusunda Neler Olmalı?

Öğretmenler Odası Sohbeti

Özellikle “Öğretmenler Odası” sohbetlerinde bizzat deneyimleme fırsatı bulduğum konulardan biri de, ruhunuzdan yüzünüze yayılan emek yorgunluğunun, şefkatin ve yüce mutluluğun, o çok tanıdık öğretmenlik vasıflarından ayrılamaz olmasıydı. hepimiz. Çocuklarımızla anne baba gibi ilgilenmeniz, konuşmak istediğiniz her konunun çocuklarımızla ilgili olması, sizinle geçirdiğim her değerli zaman benim için ayrıcalıklı anlar olarak değerlendirilebilir. bir uzman. Türkiye’nin bu güne gelmesi için eğitim ordumuzun geçmişten bugüne üstlendiği görev, “öğretmen maaşıyla üç çocuk okutan” o çok tanıdık kahramanların bitmeyen müziğimizi, yani sizin bitmeyen müziğinizi söylemektir. Yıllardır memnuniyetle ve kutsal kabul ederek yaptığımız öğretmenlik görevi, karşılığı ödenemeyecek emeklerin, hiçbir maddi ödülle karşılaştırılamayacak çabaların manevi bilincine borçlu olduğumuzu bilmektir. Geleceğimizin inşasını herkesten çok sizler için yapıyoruz.

Türkiye Yüzyılı

Değerli Dostlarım, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığının günümüz dünyasında söz sahibi olmanın ön şartı olduğu düşünüldüğünde, biliyorum ki siz değerli meslektaşlarım, bu idealin yapı taşı olan çocuklarımızın her birini, birer miras olarak görüyorsunuz. Hindi. Burası Türkiye, ilme ve irfana verdiği değer, Anadolu kültürünü tarihi büyük devletlere dönüştürürken, isimlerini andığımız birçok büyük bilgenin değer ve kaynaklarını edinerek medeniyet kurma bilincini nesillere aktarmayı başarmıştır. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Edebali gibi hoca erdemiyle sayılamaz. Kadim tarihimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin yüzüncü yılıyla birleştiren bu süreç, yukarıda sayılan özellikleri Türk Asrında inşa edecek, bilgi, ahlak ve değer dünyamızı milletimize aktararak daha sağlam temellere oturtacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız siz öğretmenlerimiz sayesinde. Yeni eğitim-öğretim yılımızın güzel, başarılı ve sağlıklı geçmesini dilerken, yüzlerinizde tanık olduğum unutulmaz mutluluğun hiç bitmeyen müziğimizle devam etmesini diliyorum; Her birinizi tek tek selamlıyorum.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haberorhangazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu