Haber

Anne-kız, Karsu Dönmez ile aynı sahnede keman çaldı

İlahiyatçı ve piyanist Karsu Dönmez’in ULUSLARARASI Bursa Festivali kapsamında verdiği konserde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası; kemancı Zeynep Soyberk (45) ve konservatuar öğrencisi kızı Nehir Mandıracı (16) ilk kez aynı sahneye çıkarak keman çaldı. Orkestra üyelerinden bazılarının rahatsızlanarak kızıyla aynı sahneyi paylaşma şansı bulduğunu belirten Soyberk, “Çok gurur duydum. İlk kez benimle sahneye çıktı.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ilahiyatçı yazar ve piyanist Karsu Dönmez ve Bursa Bölge Devlet Başkanlığı’nın vereceği konserle 61. Bursa Ülkeler Arası Festival Senfoni Orkestrası. başladı. Konserde; kemancı Zeynep Soyberk ve kızı Nehir Mandıracı da sahne aldı. Orkestrada yan yana keman çalan anne-kız, Karsu’nun dikkatinden kaçmadı. Karsu’nun mikrofonu uzattığı annesi ve kızıyla yaptığı sohbet izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

Orkestra üyelerinden bazılarının rahatsızlanarak kızıyla aynı sahneyi paylaşma fırsatı bulduğunu söyleyen 25 yaşındaki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası kemancısı Zeynep Soyberk, “Açılış konserini Karsu Dönmez ile yaptık. Orkestramızın klasik açılış konserlerinden biridir.Son anda bazı arkadaşlarımız sağlık nedenleriyle katılamadığı için kimi davet edebiliriz diye düşünürken son anda aklıma kızım geldi.Çok duygulandım. gurur duyuyorum.ilk kez benimle sahneye çıktı.bu konserden sonra birlikte konser vermeye karar verdik.bu yıl kendimize bir kaç eser seçtik.kızımla birlikte daha çok konser vermek istiyorum. Evimize gidip, birlikte vakit buldukça konserlerimize hazırlanıyoruz.” Seyirci de gördü. Çıkışta ‘Biz de çok duygulandık’ diyen seyirciler oldu. Son birkaç gün içinde olmuş olmalı. Hızlıca notlarımızı bir araya getirdik ve pratik yaptık. Sadece nehir değildi. Uludağ Üniversitesi o konserde diğer sanatçılarla birlikte bize destek oldu. Öğretim üyelerimiz oldu. Sınıf arkadaşları vardı. Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa Bursa’da müzik yürütmeye çalışıyoruz. Ortak çalışmalarımızdan birinde kızım denk geldi. Sadece kızımdan bahsetmiyorum. Bütün çocuklarımız. Hepsi bizim geleceğimiz. Türkiye onlarla var olacaktır. Birkaç gün prova yaptık. Açık havada ve sıcakta bile. Yorucu tabi ama sonunda o konserden aldığımız zevk paha biçilemez” dedi. “KEMANIN SESİNİ DUYARAK GELİŞİYOR” Irmak, mesleğim gereği doğduğundan beri karnımda klasik müzikle büyüdü. Bazen konserleri izlerken onu görebilmek için en ön sıraya oturturdum. Küçük olduğu için uyuyakalırdı ama konuk şefler ‘Ne güzel oynadık’ dediler. Huzur içinde uyuyorlardı. Tabii Nehir bu sesleri duyunca bunu kendisi yapmak istedi. Keman sesini duyarak büyüdü. O yüzden kemanı seçmiş sanırım.” Sonra dedim ki; ben de keman çalmak istiyorum. 8 yaşında derslere başladım. Bu teklif gelince çok heyecanlandım. Gideceğim için biraz stresliydim. ilk provalarımı ve ilk konserimi Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile yapmak ilk duyduğumda çok heyecanlandım ve hemen kabul ettim.Çünkü şehrimizin orkestrasına katkı sağlamak ve destek olmak çok değerli. benim için tanımı olmayan çok heyecan verici bir duygu.ilk kez annemle aynı sahnedeyim.böyle bir deneyim kazanmak benim için çok değerliydi.karsu gibi başarılı bir solistin yönettiği orkestrada ve başarılı bir Naci Özgöç gibi orkestra şefi, benim için heyecan vericiydi. Bundan sonra çalışmalarıma annemle devam etmeyi çok isterim. Aslında bir konser vermeyi planlıyoruz” dedi. ‘ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda da çalmak istediğini anlatan Mandıracı, eğitimine Avrupa’da devam etmek istediğini ve ilk hedefinin Avusturya olduğunu ifade etti. Mandıracı, “Hedefim Salzburg Mozarteum Üniversitesi. Akademik kariyer yapmak istiyorum, yeniden keman üzerine. Aynı zamanda akademik mesleğimin yanı sıra orkestra sanatçısı olarak da mesleğimi sürdürmek istiyorum. ülkemizi hem yurt dışında hem de yurt içinde temsil ediyor. Doğalsa Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. Neden olmasın?” dedi.

mustafakemalpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu