Ekonomi

Alphabet’in üçüncü çeyrek kazancı beklentileri aştı, bulut geliri ise düşük performans gösterdi

Alfabe (NASDAQ: Google ) Inc., 30 Eylül’de sona eren üçüncü çeyrekte gelirlerinde yıllık bazda %11’lik önemli bir artış kaydederek analist beklentilerini aşan faydalar elde etti. Teknoloji devi 76,69 milyar dolar gelir ve 19,7 milyar dolar net gelir elde etti. hissesi 1,55 dolardı. Bu, dört çeyreklik tek haneli büyümenin ardından Alphabet için çift haneli büyümeye dönüşe işaret ediyor.

Genel olumlu performansa rağmen Alphabet’in hisse senedi fiyatı, düşük performans gösteren bulut geliri nedeniyle düştü. Şirketin bulut işindeki performansı Microsoft’tur (NASDAQ: MSFT), Amazon (NASDAQ: AMZN) ve Meta Platformlar (NASDAQ: META) rakiplerinin olumlu sonuçlarıyla tezat oluşturuyordu.

Alphabet, reklam gelirini geçen yıl 54,48 milyar dolardan 59,65 milyar dolara çıkardığını bildirdi. Ancak bu rakam, ağır makroekonomik koşullar ve TikTok’un artan rekabeti nedeniyle analist beklentilerinin altında kaldı.

Alphabet, rekabetçi teknoloji pazarında avantaj elde etmek için yapay zeka girişimi Antropic’e 2 milyar dolar yatırım yaptı. Bu, Amazon’un aynı şirkete daha önce yaptığı 4 milyar dolarlık yatırımın ardından geliyor ve yapay zeka sektöründe bu teknoloji devleri arasında giderek artan bir rekabete işaret ediyor. Antropic’in yapay zeka modeli Claude 2’nin, Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT gibi önemli dil modellerinden daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro’ya göre Alphabet Inc., bilançosunda borçtan daha fazla nakit tutuyor ve yatırılan sermayeden yüksek getiri sağlıyor. Bu InvestingPro İpuçları, şirketin bulut işinin düşük performansına karşı tampon görevi görebilecek güçlü bir mali pozisyona sahip olduğunu gösteriyor.

Gerçek Zamanlı InvestingPro Verileri, Alphabet Inc. 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla F/K oranı 24,06 ve PEG oranı 6,95’tir. Şirket ayrıca 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %5,32 gelir artışı kaydetti. ve 2023’ün 3. çeyreği için %11,0 büyüme. Son dönemdeki düşüşe rağmen bir yıllık fiyat toplam getirisi %29,26’dır.

Alphabet Inc. Şirketin finansal verilerine daha derinlemesine bakmak ve daha fazla InvestingPro İpucu için InvestingPro hizmetine abone olmayı düşünebilirsiniz. Çünkü Alphabet Inc. Ticarete yönelik 17’den fazla ek ipucuyla bu hizmet, yatırımcılara pahalı bilgiler sunuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu