Haber

Akbelen’de CHP’li Mahmut Tanal ile jandarma arasındaki kovalamaca: Burada etiketleme yapılamaz

AkbelenTürkiye’de ağaçların kesilmesine karşı çıkan çevrecilerin eylemleri devam ederken, CHP’liler Mahmut Tanal Vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya, “Dosyalama yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerinin bulunduğu kağıdı vermeyen jandarmayı kovalamadı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Tanal, “Delilleri yok etmek için bölgeden kaçtılar. Biz bu yasa dışı belgelerin peşine düştük.” sözlerini kullandı.

AKBELEN’DE EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda, kömür madeni alanını genişletmek için yapılan ağaçlık kısma karşı bölge halkının hareketleri sürüyor. Akbelen’e bölge halkına takviye için gelen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile jandarma astsubay arasında ilginç bir tartışma yaşandı.

“TAKMAYACAKSINIZ”

Vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya tepki gösteren CHP’li Tanal, “Burada dosyalama yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Jandarma astsubay, “Girenler arasında aranan olup olmadığını nasıl anlayacağım?” Yanıt olarak bitiren Tanal, “Dosyalama yapamazsınız, kararı bana gösterin” diyerek jandarmanın kimlik bilgilerinin bulunduğu kağıdı almaya çalıştı.

TANAL İLE GENEL KUZEY SUBANI ARASINDAKİ MÜCADELE

Kâğıdı vermeyen jandarma personeli ile Tanal arasında kovalamaca yaşandı. Tanal bir süre jandarmanın peşinden koşarken o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

“YASAL OLMAYAN BELGELER İZLİYORUM”

Mahmut Tanal ise konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı: “Vatandaşın hukuka aykırı olarak dosyalandığı Akbelen Ormanı’nda jandarmadan elde edilen kaçak belgeleri talep ettik. Rastgele mahkeme kararıyla bu dosyalama belgelerini teslim etmeyerek kaçtılar.” Delilleri yok etmek için bölgeden kaçtılar. Bu yasa dışı belgelerin peşine düştük. Ergenekon ve Balyoz sürecinde bu tıbbi yöntemleri çok gördük. Hukuksuz emirleri verenler de, bu emri yerine getirenler de yanılıyor. Bu yasa dışı belgelerin peşindeyim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu